Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
26 Julai 2018
Anugerah Biasiswa Cemerlang Negeri Sabah

Kumpulan Yayasan Sabah akan menganjurkan Majlis Penyampaian Anugerah Biasiswa Cemerlang Negeri Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha pada 26 Julai 2018. Majlis ini akan dirasmikan oleh Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah, Datuk Seri Panglima Haji Mohd. Shafie bin Haji Apdal.

Pautan Kumpulan Berkaitan