Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
MAKLUMAT BERKAITAN INTEGRITI KUMPULAN YAYASAN SABAH
Kumpulan Yayasan Sabah mewujudkan saluran aduan untuk menerima maklumat berkaitan dengan pelanggaran tatatertib, penyelewengan, rasuah, salah guna kuasa atau jenayah....Selanjutnya
8-12 Julai 2019
Minggu Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan Kumpulan Yayasan Sabah | Menara Tun Mustapha... Watch
27 Julai 2019
Konvokesyen University College Sabah Foundation di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha, 7:30 pagi...Selanjutnya
24 Julai 2019
Majlis Pelancaran KPI Kumpulan Yayasan Sabah bertempat di Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha, 8:00 pagi...Selanjutnya

Kejohanan Futsal Wanita Terbuka Anjuran Kumpulan Yayasan Sabah. Sila klik disini untuk muat turun borang penyertaan...muat turun borang
Pautan Kumpulan Berkaitan

+(60) 88 326300