Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
15 Januari 2018
Ketua Menteri Sabah bersama Pengurusan Kumpulan Yayasan Sabah / Wisma Innoprise /15 Januari 2019... Selanjutnya
18 Januari 2019
Taklimat Program Pertukaran Pelajar-pelajar Sabah Sarawak di Bilik Multivision, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu, jam 2:00 petang... Selanjutnya
24 Januari 2019
Kumpulan Yayasan Sabah akan menganjurkan Majlis Penyampaian Bantuan Pendidikan One-Off dan Bantuan Balik Sekolah Menengah bertempat di Kompleks Dewan Kuliah Pusat, UMS, jam 10:00 pagi... Selanjutnya
13 Februari 2019
Majlis Makan Malam Kumpulan Yayasan Sabah di Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu, jam 6:30 petang... Selanjutnya

Berita Kumpulan Yayasan Sabah Vol.4 2018 ... Selanjutnya
Pautan Kumpulan Berkaitan