Perutusan Pengarah Yayasan Sabah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, Salam Sejahtera and Salam 1Malaysia.

Terima kasih kerana melayari laman web kami.

Yayasan Sabah merupakan sebuah Badan Berkanun Kerajaan Negeri yang ditubuhkan dengan objektif untuk menyediakan peluang-peluang dan kemudahan pendidikan kepada rakyat Malaysia di Sabah. Selain itu, organisasi ini juga menyediakan peluang pengagihan sumber ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat negeri ini serta memberikan bantuan kepada institusi-institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Yayasan Sabah yang diilhamkan oleh Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, menguruskan pelbagai portfolio bagi melengkapkan usaha kerajaan dalam membawa kemajuan sosioekonomi kepada rakyat Negeri Sabah.

Melalui Innoprise Corporation Sdn. Bhd. (ICSB) iaitu jentera pelaburan Yayasan Sabah, organisasi ini menceburi pelbagai industri perniagaan, daripada yang berasaskan industri kayu kepada agro perladangan sehinggalah industri pelancongan serta hospitaliti. Sejak lima dekad yang lalu, Kumpulan Yayasan Sabah telah memberikan sumbangan yang bermakna kepada pembangunan modal insan, komersial dan perindustrian di Negeri Sabah.

Kami akan terus bergiat aktif dalam memastikan Kumpulan Yayasan Sabah memberikan sumbangan yang bernilai serta efektif kepada pembangunan Negeri Sabah khususnya dan Malaysia amnya.

Kami berharap maklumat yang disediakan melalui laman web ini dapat meningkatkan pemahaman orang ramai mengenai peranan dan tanggungjawab organisasi ini serta bidang-bidang perniagaaan yang dijalankan.

Kami mengalu-alukan sebarang komen dan cadangan untuk memperbaiki keberkesanan maklumat yang dipaparkan di laman web ini.

Akhir kata, kami berharap laman web Kumpulan Yayasan Sabah memberikan anda maklumat yang amat berguna.

Terima kasih.

Datuk Sapawi Bin Haji Ahmad
Mengenai
  • Perutusan